saladeprensa

Notas en revistas y blogs

02 Mayo 2014

Concurso Sabors amb memòria: Nota de prensa en Cuina.cat

Sabors amb Memòria
La iniciativa vol recuperar les receptes i els sabors de la cuina de les àvies

Amb la voluntat de preservar la cuina tradicional de tota la vida, l’aula culinària Gastronomia Activa, de Barcelona, organitza el concurs Sabors amb Memòria. “Es tracta d’un projecte per recuperar o no deixar perdre les receptes de les nostres mares i àvies. Són una part dels seus records i dels nostres, i també del patrimoni gastronòmic”, diu Laura Gosalbo, directora de Gastronomia Activa.

Per participar-hi, només cal ser cuiner amateur i enviar la recepta escollida a Gastronomia Activa. Teniu temps de fer-ho fins al 25 de maig. Amb la recepta, heu d’enviar un text que expliqui el vincle d’aquell plat amb la memòria de la vostra família. El plat que presenteu pot ser de qualsevol tipus: dolç, salat, aperitiu, entrant, postres... L’important és que sigui tradicional. Podeu participar-hi tant si sou àvies, avis, fills, filles, pares, mares, néts o nétes. Fins i tot us hi podeu inscriure en grups de tres persones com a màxim.

El dia 1 de juny, haureu de portar el plat cuinat a Gastronomia Activa, on serà valorat per un jurat, format per Jean-Louis Neichel, xef del restaurant Neichel; Núria Bàguena, professora de patrimoni culinari; Dolors Gómez, cuinera, directora de l’escola de cuina Lleure i cap de Les Cuineres del Bages; Laura Gosalbo, directora de Gastronomia Activa; Paco Marfull, d’Ínfima Edicions, i Josep Sucarrats, director de CUINA. Hi haurà premis a la Millor Recepta Salada, a la Millor Recepta Dolça/Postres, l’Especial del Públic i el Primer Premi a la Millor Recepta amb Memòria.

Els premiats rebran, entre d’altres, un trofeu exclusiu creat per Art Antic, un taller que, el 2012, va rebre el Premi Nacional d’Artesania. I, més endavant, tots els plats participants es publicaran al llibre ‘Sabors amb memòria’.

http://www.cuina.cat/ca/notices/2014/04/torna-el-concurs-sabors-amb-memoria-3020.php> Volver